Airconditioning

VERWARMEN EN KOELEN

AIRCONDITIONING

Airconditioning, ook wel gekend als airco of klimaatregeling, is het reguleren van de lucht die zich in de binnenruimtes bevindt. Een airco installatie zorgt ervoor dat voornamelijk de temperatuur én de luchtvochtigheid op een door u gekozen aangenaam niveau gehouden wordt, ongeacht de situatie buiten deze ruimte. Of het nu buiten vriest dat het kraakt of zomers warm is, met een correcte airconditioning installatie verandert er niets aan uw woon- of werkcomfort.

 

ENERGIEZUINIGE TECHNOLOGIEËN VOOR DE TOEKOMST

Onze airco-oplossingen hebben de gunstigste energielabels op de markt. Dankzij onze Inverter-technologie focus je op hernieuwbare energie en besparingen, je haalt je voordeel uit een totaaloplossing die uitstekend comfort biedt zonder je energiefactuur de hoogte in te jagen.

Flexibele oplossingen voor elke woning

1 binnenunit wordt op 1 buitenunit aangesloten.

 

Verwarmt of koelt 1 ruimte.

 

Eenvoudige plaatsing.

Maximaal 5 binnenunits op 1 buitenunit aangesloten.

 

Verwarmt en koelt max. 5 verschillende ruimtes.

 

Bediening van afzonderlijke ruimtes.

Met een warmtepomp airco kan je zowel koelen als verwarmen.

 

Warmtepomp airco’s zijn in feite lucht-lucht warmtepompen, maar in plaats van warmte uit de lucht te halen en deze naar binnen te brengen, wordt met een beperkte hoeveelheid energie warmte aan de binnenlucht onttrokken en afgegeven aan de buitenlucht.

 

Traditionele airco worden steeds minder gebruikt, omdat de technologie van warmtepomp airco’s beter en zuiniger is.

Een split airco is het meest voorkomende warmtepomp airco systeem. Zo’n split airco bestaat uit een binnen- en buitenunit. Deze buitenunit dient om de koelvloeistof af te koelen. Aangezien de buitenunit niet in de woning staat, zal je weinig last ondervinden van geluidshinder.

 

De single-split airco is ideaal om één kamer te verkoelen. De split-airconditioner binnenunit wordt in dit geval aangesloten op één buitenunit, zodat de binnen- en de buitenunit een ‘paar’ vormen.

 

Met Multi airco kan je meerdere kamers koelen aan de hand van een individuele bediening van elke binnenunit. Er kunnen tot negen binnenunits aangesloten worden op één buitenunit. Bovendien zijn er binnenunits in verschillende stijlen en groottes verkrijgbaar, zodat je in elke kamer met de geschikte binnenunit kan afwerken.

 

De voordelen van split airco

 

Een split airconditioning systeem biedt verschillende voordelen. Een multi-split airco systeem kan bijvoorbeeld meerdere ruimtes koelen, maar heeft een grote capaciteit en is daarom ook geschikt voor woningen, fabrieken en kantoorruimten.

 

Daarnaast zijn ze geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatie. Deze systemen werken immers met compacte buitenunits die weinig ruimte vereisen. Vermits het gaat om een modulair systeem, kunnen er later altijd extra units toegevoegd worden.

 

Ten slotte kijken we altijd naar de integratie in de woning we kunnen kiezen voor een muur, plafond, radiator of zelf een inbouwmodel. We denken steeds mee met het interieur van onze klanten.

Wist je trouwens dat een airco zijn energie uit de natuur haalt? Enkel de werking van de airco vereist wat stroom of elektriciteit.

 

Of het nu voor bij jou thuis of in de zaak is, wij adviseren u altijd de beste optie voor uw specifieke geval. De airconditioning plaatsen we volgens de geldende reglementering.

 

Alektro & Co BV werkt enkel met de beste producten en levert  aan elke klant een zorgvuldig uitgewerkte oplossing op maat.

alektroandco.be - ventilatie - icoon website

VENTILATIE

Om kwaliteit van de binnenlucht te verbeteren, is een goede ventilatie nodig. De ventilatie omvat het vervangen van de lucht in een ruimte door zuivere en verse lucht. 

alektroandco.be - warmtepomp - icoon website

WARMTEPOMP

De warmtepomp is een energievriendelijke manier van verwarmen en koelen dankzij de nieuwste technieken die de klimatisatie perfectioneert.

alektroandco.be - zonnepanelen - icoon website

ZONNEPANELEN

Zonnepanelen zetten letterlijk zonlicht om in elektriciteit. De energie die hiermee gebruikt wordt is een van de puurste vorm van duurzame energie. 

alektroandco.be - icoon website

CONTACT

Alectro & co beschikt over een uitgebreid assortiment aan warmtepompen, airconditioning, ventilatie en koelingsystemen voor thuis of bedrijf.